Waarom worden sommige geannuleerde reserveringen van Booking.com niet automatisch uit mijn agenda gehaald?

Er zijn twee procedures van Booking.com die voorkomen dat annuleringen voor reserveringen van Booking.com automatisch worden verwijderd uit de RoomRaccoon-kalender. Dit wil dus niet zeggen dat geen enkele annulering doorkomt in RoomRaccoon, maar alleen sommige reserveringen. Voordat je contact opneemt met RoomRaccoon moet je er zeker van zijn dat geen van deze voorwaarden actief zijn.

Risk-free beleid

Het programma Risicovrije Reserveringen is ontworpen om meer gasten aan te trekken die bij het boeken de voorkeur geven aan de flexibele optie op jouw accommodatie.

Het Risk-free beleid uit zetten

Log in bij jouw Booking.com extranet

Ga naar het ‘Opportunities’ tabblad

Klik op ‘Risk-Free Reserveringen Programma’

Klik op ‘Verlaat dit programma’ onderaan de pagina en vul de korte enquête in

Klik hier voor meer informatie over deze optie.

Auto Replenish beleid

De auto-replenishment functie zorgt ervoor dat wanneer een reservering wordt geannuleerd, je automatisch de geannuleerde kamer of unit beschikbaar kunt maken om opnieuw geboekt te worden door andere potentiële gasten. Dit geeft je accommodatie maximale beschikbaarheid en zichtbaarheid zonder dat je handmatig wijzigingen hoeft aan te brengen in het extranet. Booking.com stuurt dan de annulering nog niet door om de vervangende reservering ook via hen te laten gaan, zo raken zij geen commissie kwijt.

De auto-replenish optie uit zetten

Log in bij het extranet van Booking.com

Klik op Tarieven en beschikbaarheid en daarna op Kalender

Klik op de 3 verticale puntjes rechtsboven de tabel

Klik op Auto-replenishment

In deze instellingen, klik je op 'NEE' om deze functie uit te zetten

Klik hier voor meer informatie over deze optie.