Kamers automatisch laten sluiten wanneer een andere kamer wordt geboekt

Het is mogelijk in het systeem om een kamer automatisch te laten blokkeren wanneer bijvoorbeeld de andere kamer wordt geboekt. Dit werkt op 2 manieren, zowel op kamertype niveau als kamer niveau.

Op welke manier kan het automatisch sluiten van de kamers gebruikt worden?
Voorbeeld: Ik heb 2 losse kamers dit zijn kamer A en B, dit zijn beide comfort kamers en samen vormen zij een familie kamer. Wanneer de familie kamer wordt geboekt moeten de de kamers A en B worden dicht gezet. Wanneer kamer A of B wordt geboekt moet automatisch de familie kamer worden dicht gezet. Dit werkt het beste op kamertype niveau.

Voorbeeld: Ik heb 1 huis met meerdere kamers, het huis is onderverdeeld in 2 groepen. Groep A: 1 t/m 10 personen en Groep B: 10 t/m 20 personen. Bij de kleinere groep zijn er minder kamers beschikbaar en bij de grote groep zijn alle kamers beschikbaar. Hiervoor heb ik 2 advertenties aangemaakt op mijn boekingskanalen. Wanneer groep A wordt geboekt wordt automatisch groep B gesloten en vice versa. Dit werkt het beste op kamertype niveau

Voorbeeld Ik heb een hostel met meerdere bedden in een kamer. Wanneer 1 bed wordt geboekt moet automatisch de kamer worden geblokkeerd. Wanneer de volledige kamer wordt geblokkeerd moeten de losse bedden van dat specifieke kamer worden geblokkeerd. Dit werkt het beste om kamerniveau.

Hoe werkt het op kamertype niveau?
Ga links boven in naar het > kamersleuteltje
Voor kamer A en B moet een nieuw categorie aangemaakt worden.
Navigeer naar het tabje > kamers en maak voor kamer A en B een nieuwe kamer aan. Zorg dat ze aan de juiste categorie zijn gekoppeld. Let op: er kunnen niet meer kamers worden gekoppeld aan hetzelfde categorie, anders worden deze ook dicht gezet.
Ga terug naar > categorie
Maak een nieuwe categorie aan voor de 'familie kamer'
Navigeer weer naar het tabje > kamers en maar 1 nieuwe kamer hiervoor aan.
Neem contact op met ons customer succes team en geef aan welke kamertypes aan elkaar gekoppeld moeten worden.



Hoe werkt het op kamerniveau?
Hiervoor hoef je geen specifieke indeling te hebben, maak jou categorie├źn en kamer indeling aan zoals je wil.
Neem contact op met het customer success team geef aan welke kamers aan elkaar gekoppeld moeten worden.
En vraag of ze de optie > auto assign willen aangevinken. > Op kamerniveau moet auto assign aangevinkt zijn, om te voorkomen dat je wordt overboekt.

Goed om te weten
Je account kosten gaan niet omhoog wanneer je extra kamers hebt aangemaakt die, die de andere sluit.
Auto assign is het automatisch toewijzen van kamers, reserveringen worden niet meer in de pop up geplaatst maar direct op de kamer plaatst.
Was dit artikel behulpzaam ?
annuleren
Dank je wel !