Een van de verplichtingen van een accommodatie in Italië is het doorgeven van gastgegevens aan het politiebureau. Via de website AlloggiatiWeb, worden de gegevens verstrekt naar het politiebureau.

De voordelen van het verzenden van gegevens vanuit RoomRaccoon

Je kunt gegevens verzenden vanaf elk apparaat
De portal AlloggiatiWeb is alleen toegankelijk vanaf het apparaat waar het certificaat van het Politiebureau is geïnstalleerd, terwijl je bij RoomRaccoon, na de koppeling, ook de registraties vanaf je smartphone en vanuit huis kunt versturen.
Je kunt de gegevens van de gast opslaan en beschikbaar stellen voor een latere check-in.
Zijn er gasten die vaak terugkomen? Sla de gegevens op in RoomRaccoon, door hun naam in te voeren kun je alle gegevens ophalen en in een paar seconden inchecken.

Hoe werkt het?

Activering van de verbinding: Vertel ons je gebruikersnaam en het wachtwoord om de verbinding te activeren
Voer de gegevens in het betreffende tabblad in: In de reserveringen vind je de gastengegevens waar je de gegevens kunt invoeren die het politiebureau nodig heeft. De velden met een sterretje () zijn verplicht om te verzenden.
Verander de status op "ingecheckt": Het systeem stuurt na middernacht alle boekingen die de vorige dag zijn ingecheckt en die de status "ingecheckt'' hebben.
Bevestiging sturen: Eenmaal verzonden, stuurt RoomRaccoon een e-mail met de gegevens van de verzending. Wij herinneren je eraan dat het enige bonnetje dat juridische waarde heeft, het bonnetje is dat door het webportaal AlloggiatiWeb gedurende 30 dagen rechtstreeks in het portaal beschikbaar wordt gesteld.

Ben je vergeten de check-in gegevens van gisteren in te voeren? De gast blijft maar één nacht en wil je de gegevens meteen naar het politiebureau sturen?
Geen probleem! Navigeer naar rapportages om de gegevens met een enkele klik naar AlloggiatiWeb te sturen door te klikken op "Politie rapport van vandaag sturen" of "Polities rapport van gisteren".