Hoe crediteer ik een factuur?

Soms maak je een foutje in een factuur, wanneer je deze wilt aanpassen dien je deze te crediteren om de factuur te herstellen en opnieuw aan te maken.

Hoe werkt het?
Ga naar de reservering waarbij de factuur al definitief is en navigeer naar > documenten
Klik op het > papiertje met het plusje erin om de credit factuur aan te maken.
Rechts boven in de pagina vind je > type deze staat standaard op factuur en wijzig deze naar > credit factuur
Kies het > factuurnummer dat je wilt crediteren en selecteer de items die gecrediteerd moeten worden.
Je kunt eventueel een nieuwe factuur aanmaken wanneer je de items wilt facturen

Goed om te weten
Wanneer je een foutje in de gegevens van de boeker hebt gemaakt zal de factuur gecrediteerd moeten worden en opnieuw aangemaakt. Fiscaal gezien wanneer een factuur is aangemaakt mag de factuur niet meer wijzigen.