Airbnb koppelen

Jouw Airbnb listings makkelijk, snel en zelf koppelen aan RoomRaccoon? Dat kan! Wij leggen je uit hoe!

Maak de koppeling met Airbnb
Ga opnieuw naar het tandwieltje links onderin en navigeer naar 'connectivity'.

Ga naar beschikbare koppelingen en klik op 'boekingskanalen', kies hier Airbnb en klik op de groene +

Je wordt nu doorgestuurd naar Airbnb, log hier in met je Airbnb inloggegevens

Ga akkoord met de voorwaarden. Wanneer je dit hebt gedaan wordt je terug gestuurd naar RoomRaccoon

Open de koppeling door op het groene potloodje te klikken.

Kies welke advertenties jij wilt beheren vanuit RoomRaccoon
Je ziet bovenin 'Niet gekoppelde advertentie van Airbnb' staan, dit zijn je advertenties die ingelezen vanuit Airbnb. Let op, dit zijn je al bestaande advertenties in Airbnb. Heb je nog geen Airbnb advertenties? Dan kan je kamertypes publiceren op Airbnb om er advertenties van te maken.

Klik op 'Map' bij de advertentie die je wilt koppelen aan RoomRaccoon.

Kies het kamertype in RoomRaccoon en kies hier het tarief voor 1 gast! Het tarief met het juiste aantal gasten wordt automatisch door het systeem toegewezen.

Klik op 'Map listing'

Scroll naar beneden aan de linker kant vind je de kamertypes die bekend zijn in RoomRaccoon. Klik op 'koppel' voor de reservering die je zojuist hebt gemapt. De advertentie verschuift nu naar de rechterkant. Klik op 'update advertentie'

Prijzen beheren
Zorg ervoor dat je aparte tarieven hebt aangemaakt voor de koppeling van Airbnb met het maximaal aantal personen dat beschikbaar is in de kamer.

Het is belangrijk dat het het tarief voor 1 gast wordt geselecteerd. Het tarief met het juiste aantal gasten wordt automatisch door het systeem toegewezen.

Komt er een toeslag bij een verhoging in het aantal personen? Geef dit aan bij 'aantal inbegrepen personen'.

Liever een video bekijken? Klik hier

Goed om te weten:
Moet ik alle advertenties koppelen aan RoomRaccoon? Nee, je kunt optioneel kiezen welke advertentie jij wilt koppelen aan RoomRaccoon

Ik wil alleen mijn tarieven beheren vanuit RoomRaccoon, kan dat? Ja, dat raden wij zelfs aan! Klik op update jouw advertentie, helemaal bovenin kun je kiezen wat voor koppeling je wilt. Kies voor R&A only.

Ik kan in Airbnb mijn advertentie niks meer aanpassen, hoe kan dat? Dit betekent dat je de hele advertentie vanuit RoomRaccoon beheert, je kunt dit wijzigen in elke advertentie door bovenaan R&A only te selecteren.

Bij Airbnb Plus advertenties worden alleen de tarieven en beschikbaarheid gecommuniceerd.

Airbnb reserveringen worden in RoomRaccoon geïmporteerd met Airbnb als boeker, automatische mails worden hierbij niet verstuurd.