Airbnb

Jouw Airbnb listings makkelijk, snel en zelf koppelen aan RoomRaccoon? Dat kan! Wij leggen je uit hoe!

Belangrijk: Heb je nog een iCal's actief staan? Verwijder deze eerst!
Ga links onderin naar het tandwieltje en navigeer naar connectivity
Open jouw Airbnb iCal koppeling door op het groene potloodje te klikken en verwijder de koppeling onderin de pagina
Log in bij het extranet van Airbnb en zorg ervoor dat hier ook de iCal wordt verwijderd.

Nu je de iCal koppelingen hebt verwijderd kunnen we nu aan de slag om Airbnb opnieuw te koppelen met de volledige intergratie.

Maak de koppeling met Airbnb
Ga opnieuw naar het tandwieltje links onderin en navigeer naar 'connectivity'.
Ga naar beschikbare koppelingen en klik op OTA, kies hier Airbnb en klik op het groene +
Je wordt nu doorgestuurd naar Airbnb, log hier in met je Airbnb inloggegevens
Ga akkoord met de voorwaarden. Wanneer je dit hebt gedaan wordt je terug gestuurd naar RoomRaccoon
Open de koppeling door op het groene potloodje te klikken.

Kies welke advertenties jij wilt beheren vanuit RoomRaccoon
Je ziet bovenin 'Niet gekoppelde advertentie van Airbnb' staan, dit zijn je advertenties die ingelezen vanuit Airbnb. Let op, dit zijn je al bestaande advertenties in Airbnb. Heb je nog geen Airbnb advertenties? Dan kan je kamertypes publiceren op Airbnb om er advertenties van te maken.
Klik op 'Map' bij de advertentie die je wilt koppelen aan RoomRaccoon.
Kies het kamertype in RoomRaccoon en kies hier het tarief voor 1 gast! * Het tarief met het juiste aantal gasten wordt automatisch door het systeem toegewezen.
Klik op 'Map listing'
Scroll naar beneden aan de linker kant vind je de kamertypes die bekend zijn in RoomRaccoon. Klik op 'koppel' voor de reservering die je zojuist hebt gemapt. De advertentie verschuift nu naar de rechterkant. Klik op 'update advertentie'

Prijzen beheren
Zorg ervoor dat je aparte tarieven hebt aangemaakt voor de koppeling van Airbnb met het maximaal aantal personen dat beschikbaar is in de kamer.
Het is belangrijk dat het het tarief voor 1 gast wordt geselecteerd. Het tarief met het juiste aantal gasten wordt automatisch door het systeem toegewezen.
Komt er een toeslag bij een verhoging in het aantal personen? Geef bij 'aantal inbegrepen personen' waarbij de prijs gelijk is aan het 1 persoons tarief. Zie voorbeeld:

Voorbeeld: Kamer met maximale bezetting van 4 personen, bij de 4e persoons komt er een toeslag bij van €50,-. Geef bij aantal inbegrepen personen 3 aan en voeg bij prijs per extra persoon €50,- toe.

Beheer jouw Airbnb advertenties vanuit RoomRaccoon
Klik op 'Update advertentie'
Hier vind je alle informatie die uit Airbnb is geïmporteerd, heb je vanuit RoomRaccoon een advertentie toegevoegd? Vul de informatie aan!
Wil je je foto's aanpassen voor Airbnb? Dit kun je doen bij het kamersleuteltje links boven in. Klik op kamertype bewerken en hie kun je je foto's uploaden.
Ga naar 'Prijzen' links onderin de pagina, komt er per persoon een bedrag bij van het gekoppelde tarief, geef dat hier aan wat erbij wordt gerekend.
Klopt alles? Dan kun je nu je beschikbaarheid toesturen naar Airbnb door een bulk sync te doen
(voor een bulk sync, ga naar beschikbaarheid en tarieven en navigeer naar het tabje 'bulk sync'. Pas de datum aan voor het jaar en synchroniseer beschikbaarheid en tarieven)
Belangrijk: Met een bulk sync stuur je je beschikbaarheid en prijzen door, heb je dit nog niet gedaan? Dan zal je ook niet boekbaar zijn op Airbnb

Liever een video bekijken? Klik hier

FAQ
Moet ik alle advertenties koppelen aan RoomRaccoon? Nee, je kunt optioneel kiezen welke advertentie jij wilt koppelen aan RoomRaccoon
Ik wil alleen mijn tarieven beheren vanuit RoomRaccoon, kan dat? Ja, dat kan. Klik op update jouw advertentie, helemaal bovenin kun je kiezen wat voor koppeling je wilt.
Ik kan in Airbnb mijn advertentie niks meer aanpassen, hoe kan dat? Dit betekent dat je de hele advertentie vanuit RoomRaccoon beheert, update jouw advertentie vanuit RoomRaccoon en wij sturen dit door naar Airbnb!