Airbnb

Jouw Airbnb listings makkelijk, snel en zelf koppelen aan RoomRaccoon? Dat kan! Wij leggen je uit hoe!

Belangrijk: Heb je nog een iCal's actief staan? Verwijder deze eerst!
Ga links onderin naar het tandwieltje en navigeer naar connectivity
Open jouw Airbnb iCal koppeling door op het groene potloodje te klikken en verwijder de koppeling onderin de pagina
Log in bij het extranet van Airbnb en zorg ervoor dat hier ook de iCal wordt verwijderd.

Nu je de iCal koppelingen hebt verwijderd kunnen we nu aan de slag om Airbnb opnieuw te koppelen met de volledige intergratie.

Maak de koppeling met Airbnb
Ga opnieuw naar het tandwieltje links onderin en navigeer naar 'connectivity'.
Ga naar beschikbare koppelingen en klik op OTA, kies hier Airbnb en klik op het groene +
Je wordt nu doorgestuurd naar Airbnb, log hier in met je Airbnb inloggegevens
Ga akkoord met de voorwaarden. Wanneer je dit hebt gedaan wordt je terug gestuurd naar RoomRaccoon
Open de koppeling door op het groene potloodje te klikken.

Kies welke advertenties jij wilt beheren vanuit RoomRaccoon
Je ziet bovenin 'Niet gekoppelde advertentie van Airbnb' staan, dit zijn je advertenties die geïmporteerd worden uit Airbnb. Let op, dit zijn je al bestaande advertenties in Airbnb. Heb je nog geen Airbnb advertenties? Dan kan je kamertypes publiceren op Airbnb om er advertenties van te maken.
Klik op 'Koppel' om de advertentie aan RoomRaccoon te koppelen
Heb je een advertentie (kamertype) die die nog niet op Airbnb staat, scroll naar beneden bij 'nog niet gekoppeld' en klik op 'toevoegen aan Airbnb'
Klik hierna op 'Map' om deze aan de juiste kamertype te koppelen, selecteer het juiste kamertype en selecteer een prijstype (prijs per persoon wordt later in de koppeling gewijzigd) Kies hier je basis prijs!
Klik op 'Map advertentie'
Scroll naar beneden naar de advertentie die net gekoppeld is en klik op 'publiceren'
Wanneer je dit hebt gedaan kun je nu jouw Airbnb advertentie beheren vanuit RoomRaccoon

Beheer jouw Airbnb advertenties vanuit RoomRaccoon
Klik op 'Update advertentie'
Hier vind je alle informatie die uit Airbnb is geïmporteerd, heb je vanuit RoomRaccoon een advertentie toegevoegd? Vul de informatie aan!
Wil je je foto's aanpassen voor Airbnb? Dit kun je doen bij het kamersleuteltje links boven in. Klik op kamertype bewerken en hie kun je je foto's uploaden.
Ga naar 'Prijzen' links onderin de pagina, komt er per persoon een bedrag bij van het gekoppelde tarief, geef dat hier aan wat erbij wordt gerekend.
Klopt alles? Dan kun je nu je beschikbaarheid toesturen naar Airbnb door een Mass update te doen
(voor een mass update, ga naar beschikbaarheid en tarieven en navigeer naar het tabje 'Mass Update'. Pas de datum aan voor het jaar en synchroniseer beschikbaarheid en tarieven)
Belangrijk: Met een mass update stuur je je beschikbaarheid en prijzen door, heb je dit nog niet gedaan? Dan zal je ook niet boekbaar zijn op Airbnb

FAQ
Moet ik alle advertenties koppelen aan RoomRaccoon? Nee, je kunt optioneel kiezen welke advertentie jij wilt koppelen aan RoomRaccoon
Ik wil alleen mijn tarieven beheren vanuit RoomRaccoon, kan dat? Ja, dat kan. Klik op update jouw advertentie, helemaal bovenin kun je kiezen wat voor koppeling je wilt.
Ik kan in Airbnb mijn advertentie niks meer aanpassen, hoe kan dat? Dit betekent dat je de hele advertentie vanuit RoomRaccoon beheert, update jouw advertentie vanuit RoomRaccoon en wij sturen dit door naar Airbnb!