Afgeleide tarieven instellen

Afgeleide tarieven zijn een wijziging op een bestaand tarief (het basistarief), bijvoorbeeld ontbijt inbegrepen of een extra persoon.

Het is makkelijker om tarieven bij te werken als ze afgeleid zijn, maar als je twee groepen afgeleide tarieven hebt (een voor OTA's en een andere voor de booking engine), kun je de prijzen en beperkingen in een groep wijzigen zonder de andere te wijzigen. Op deze manier kan je verschillende voorwaarden en prijzen beheren, afhankelijk van het seizoen.

Hier lees je hoe:

Ga naar het tabblad categorieën in je accommodatie instellingen door op de kamersleutel links bovenin te klikken.

Selecteer prijstype toevoegen onder de gekozen categorie.

Vul de benodigde details van het tarief in, inclusief de naam, bijvoorbeeld 1 gast | bed and breakfast, het unique selling point en de bezettingsgraad.

Kies in het veld gekoppeld aan het tarief dat je als basistarief wil voor dit nieuwe prijstype.

Voer het extra bedrag in procenten of vaste hoeveelheid in.

Selecteer of je een vooruitbetaling op dit tarief wilt en zo ja, het bedrag in percentage.

Selecteer of je wil dat het tarief zichtbaar is op je booking engine en of het ontbijt bij de prijs is inbegrepen of niet.

Sla het prijstype op en ga terug naar het overzicht van de categorieën.
Zoals je kunt zien is het lichtgrijze tarief afgeleid van het vetgedrukte tarief, waaruit blijkt dat de meerprijs van 1 gast inclusief ontbijt wordt opgeteld bij het reguliere tarief voor 1 gast.

Je kunt ook aparte tarieven maken voor boekingskanalen en daaruit niet-terugbetaalbare tarieven afleiden.

Ontbijt niet inbegrepen.

Ontbijt inbegrepen.

Niet zichtbaar op je booking engine.

Wel zichtbaar op je booking engine.

(#) Vooruitbetaling vereist.

(#) Vooruitbetaling niet vereist.

Goed om te weten
Als je de yield tool gebruikt voor het basistarief, zullen de afgeleide prijstypes ook veranderen.